026-8 44 45 46 (8:30 - 15:00 uur)

Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP)

Met een Meerjaren Onderhoudsplan van Ævego ben je verzekert dat het onderhoud goed gepland is!

Groot onderhoud is een dure post in de begroting van een VvE. Daarom wil je wel weten wanneer deze kosten vallen. Een goed Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) laat deze kosten op een overzichtelijke manier zien. Met een Meerjaren Onderhoudsplan van Ævego komt u nooit meer voor verassingen te staan.

Wat is een Meerjaren Onderhoudsplan?

Een Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) bevat informatie over de bouwkundige staat van een gebouw. Het geeft u in één oogopslag de te verwachten kosten voor onderhoud of vervanging, op de korte en de lange termijn. Zo weet u direct wat u jaarlijks moet reserveren om deze kosten over een periode van 40 jaar gedekt te hebben. Belangrijke en onmisbare informatie voor elke Vereniging van Eigenaren.

Waarom een Meerjaren Onderhoudsplan?
Vanaf 1 mei 2008 is iedere Vereniging van Eigenaren wettelijk verplicht een reservefonds te hebben. Dit reservefonds is bestemd voor het groot onderhoud van het gebouw. Het is aan te raden om dit reservefonds te baseren op een onderhoudsplan dat minimaal 10 jaren omvat (Ævego brengt zelfs 40 jaar in zicht). De gedachte die hieraan ten grondslag ligt is dat achterstallig onderhoud aan panden voorkomen moet worden. Reden te meer dus om nu een MJOP te laten maken.

Hoe gaan we te werk?

Allereerst inventariseren en inspecteren we de delen waarvan het onderhoud onder de verantwoording van de VvE valt. Te denken valt aan het dak, de gevels, de gemeenschappelijke bouwdelen in het interieur en de installaties. De precieze lijst is afhankelijk van de Splitsingsakte.

Als er in de appartementen ook gemeenschappelijke bouwdelen zijn, zoals standleidingen of radiatoren, dan zullen de bewoners toegang tot de woningen moeten geven. Dit kan ook noodzakelijk zijn als moeilijk toegankelijke geveldelen via raam of balkon geïnspecteerd moeten worden. Een goede en tijdige communicatie tussen het bestuur van de VvE, de bewoners en Ævego is hier onmisbaar.

Afhankelijk van de aangetroffen technische staat geven wij aan welke delen als eerste onderhoud nodig hebben. Dit is de urgentie-indicatie. En uiteraard geven we de financiële kant van de zaak weer, zodat bestuur en eigenaren een duidelijk inzicht krijgen in welke bedragen er in welk jaar nodig zijn. Daarmee kan een passend reservefonds opbouwd worden.

Wat kost een Meerjaren Onderhoudsplan?

Wilt u weten wat het opstellen van een Meerjaren Onderhoudsplan kost? Neem dan contact met ons op. Wij sturen dan de offerte zo spoedig mogelijk naar u toe.

Ævego is lid van de BVVB