026-8 44 45 46 (8:30 - 15:00 uur)

Helaas kan het ook u overkomen dat u te maken krijgt met een waterlekkage in uw appartement met alle gevolgschade van dien.

Hoewel u aan een aantal oorzaken van lekkage niets kunt doen, denkt u bijvoorbeeld aan het plotseling onvoorzien springen van een leiding of een lek in de afvoer, een lekkage van het dak, dan is het wel raadzaam om er voor te zorgen dat u zelf maatregelen neemt in uw eigen appartement. Houd afvoerputjes van uw balkon vrij van bladeren en ander vuil zodat bij hevige regenval het water effectief kan worden afgevoerd.

Regelmatig zorgen vaatwasmachines en wasmachines voor dichtslibbing van de afvoeren. Dit komt door vet- en zeepresten. Het afvalwater bevat zeepschuim, dit water spoelt sneller weg dan de zeepresten met als gevolg dat de zeep- en vetresten gaan aankoeken aan de buiswand. Dit probleem is op te lossen door regelmatig een grote hoeveelheid heet / gekookt water door te spoelen.
Gebruik uw gootsteen en toilet niet als afvalbak! Gooi ook geen vloeibaar vet door uw gootsteen en toilet. Vet heeft de eigenschap snel te gaan stollen en hecht zich vast aan alle mogelijke plaatsen in uw afvoer. Dit zorgt voor hardnekkige verstoppingen welke moeilijk op te lossen zijn.

Mocht u ondanks al uw preventieve voorzorgmaatregelen toch onverhoopt te maken krijgen met vervolgschade door lekkages dan verwijzen wij u naar aenet.nl waarin u onder het kopje Help, de handwijzer vindt: “Wat moet ik doen bij waterlekkage”.